Winterbanden in de zomer. Bandeninformatie op rezulteo
Center

Winterbanden in de zomer

Graag uw mening over het rijden met Vredensteijn Snowtrac 3 in de zomer (Km per jaar 8000,- .

Categorie : Winterbanden
Gesteld op 02-12-13 door Guest 8418

U heeft 5000 karakters Antwoord op deze vraag
Plaats een antwoord 

Het laatste antwoord

AntwoordSchrijverDatum

Beste heer/ mevrouw,

Bedankt voor uw vraag. Onze mening: in principe geen probleem, maar wanneer u het gehele jaar met winterbanden wilt rijden zijn er enkele dingen die u moet weten.

Volgens een test uitgevoerd door ADAC (http://www.adac.de/), zijn er significante prestatieverschillen tussen zomer- en winterbanden op droog wegdek. De remafstand bij een snelheid van 100 km/h tot stilstand kan 15 meter langer zijn! Oftewel, de lengte van drie of vier auto's... En vergelijkbaar, op een nat wegdek treed er bij een lage snelheid aquaplaning op. De testen van ADAC worden uitgevoerd met nieuwe banden. 

Een ander prestatiecriterium dat wordt onderzocht is de slijtage. Winterbanden maken gebruik van een rubber compound flexibel bij een lage temperatuur, maar sneller slijt op warme wegen en vooral bij sportief rijgedrag. 

Dus kort samengevat: er is geen reden waarom winterbanden niet gebruikt zouden mogen worden in de zomer, mist de band half versleten is, en u uw snelheid aanpast om de lagere remprestatie te compenseren. 

Met vriendelijke groet,

team rezulteo

rezulteo 3 dec. 15:36
Heeft u uw antwoord niet gevonden? Een vraag over autobanden?