Naar aanleiding van een ongeluk, heeft de garagehouder tijdens de reparatie van mijn auto een michelin alpin A2 vervangen door een michelin alpin A3.. Bandeninformatie op rezulteo
Center

Naar aanleiding van een ongeluk, heeft de garagehouder tijdens de reparatie van mijn auto een michelin alpin A2 vervangen door een michelin alpin A3.

Naar aanleiding van een ongeluk, heeft de garagehouder tijdens de reparatie van mijn auto een michelin alpin A2 vervangen door een michelin alpin A3. Nu heb ik dus op hetzelfde wielstel 2 banden met dezelfde maat, dezelfde index, hetzelfde merk, alleen een Alpin A2 aan de ene kant en een alpin A3 aan de andere kant. Is dit toegestaan?

Gesteld op 30-05-12 door Bezoeker

U heeft 5000 karakters Antwoord op deze vraag
Plaats een antwoord 

Het laatste antwoord

AntwoordSchrijverDatum

De banden op hetzelfde wielstel moeten dezelfde maat en hetzelfde profiel hebben. Een bestuurder kan dus rijden met 2 banden van verschillende series op hetzelfde wielstel op voorwaarde dat ze aan de bovenvermelde wettelijke vereiste voldoen. Ons technische advies, met betrekking tot de gripprestaties, het rijgedrag, het remmen, enz. is om over te gaan op een homogene montage van twee identieke banden op hetzelfde wielstel.

Bezoeker 30 mei 14:26
Heeft u uw antwoord niet gevonden? Een vraag over autobanden?