Lagere snelheidsindex. Bandeninformatie op rezulteo
Center

Lagere snelheidsindex

Op uw site staat: 'U heeft winter- en sneeuwbanden geselecteerd. In deze lijst vindt u, zoals de wet toestaat, ook banden met een snelheidsindex lager dan die voor uw auto wordt aanbevolen.' Hoe geeft u op uw site die lagere snelheidsindex aan, met andere woorden hoe zie ik of er een lagere snelheidsindex geldt?

Gesteld op 26-11-16 door Guest 15945

U heeft 5000 karakters Antwoord op deze vraag
Plaats een antwoord 

Het laatste antwoord

AntwoordSchrijverDatum

Geachte heer, mevrouw,

De snelheidsindex is een onderdeel van de bandenmaat. Dit is de letter aan het einde, bijvoorbeeld bij de maat 185 60 R15 84H is de letter H de snelheidsindex. Dit geeft de maximumsnelheids van de band aan. Per band op onze rezulteo gids ziet u ook de geselecteerde maat (inclusief de snelheidsindex). 

Zie http://www.rezulteo-banden.nl/banden-gids/juiste-banden-k...

Als algemene regel geldt dat er nooit een band met een lagere snelheidsindex mag worden gemonteerd dan de aanbevolen maat van de bandenfabrikant. Winterbanden hebben een uitzondering; u mag hier namelijk wel een lagere snelheidsindex monteren (maximaal 1 letter verschil). Hier hoort een kanttekening bij: in bepaalde landen zijn hier aparte regels aan verbonden zoals er verbod op winterbanden met een lagere snelheidsindex tussen bepaalde data (in België is dit verboden tussen 1 oktober en 30 april voor een sneiheidsindex lager dan L) of moet er een sticker met de maximum snelheid van de banden in het zicht van de bestuurder worden geplakt (zoals in Duitsland en België).

Kortom, wilt u toch winterbanden monteren met een lagere snelheidsindex, dan mag deze maar 1 letter verschillen ten opzichte van de toegestane bandenmaat. Indien uw toegestane maat (zomerbanden) de snelheidsindex W heeft, mag u winterbanden monteren met letter V, maar niet met letter H. 

In verband met de geldende regels in onze buurlanden raden wij u aan winterbanden te monteren met dezelfde snelheidsindex (of een hogere) als de aanbevolen maat van uw bandenfabrikant. Als u wilt weten welke maten (inclusief snelheidsindexen) voor uw voertuig geschikt zijn dan kunt u via www.rezulteo-banden.nl uw voertuig selecteren en een overzicht krijgen van alle toegestane maten.

Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Team rezulteo

---

Meer weten over het onderhoud van banden, productnieuws en gratis advies? Volg bandengids rezulteo via Facebook en/of Twitter.

 

rezulteo 30 nov. 16:01
Heeft u uw antwoord niet gevonden? Een vraag over autobanden?