Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Nieuwe Michelin Primacy 4 band focust op veiligheid en duurzaamheid
Center

Michelin Primacy 4: de nieuwe referentie voor veiligheid?

Nieuwe banden Gepubliceerd op 10-01-18 door Yannick O'Conor

Michelin start 2018 niet onopgemerkt met het lanceren van de nieuwe premium band Primacy 4. Deze autoband combineert technologie en veiligheid met een langere levensduur dan gemiddeld.

Michelin Primacy 4 Foto credits © : Michelin

De aankondiging van de Primacy 4 voor Europa in september tijdens het Internationale Autosalon van Frankfurt (IAA) kwam als een totale verrasing. Hoewel Michelin altijd de nadruk legt op de duurzaamheid, is deze nieuwe autoband vooral gericht op veiligheid, zelfs wanneer de band versleten is. Het autoblad Auto Bild prees de inspanningen van de Franse fabrikant na het testen van all season banden met diverse slijtageniveaus. 

 

Meer kilometers, kortere remweg

De Primacy 4 is in talloze maten verkrijgbaar (64 om mee te beginnen) en profiteert van de expertise van Michelin op het gebied van veiligheid voor alle gebruikers. De nieuwe ‘High Performance’ rubbercompound is nog veiliger, vooral bij het remmen op natte wegen.

De testen van het onafhankelijk instituur Tüv Süd spreken voor zich. Op natte wegen biedt de Primacy 4 betere remprestaties dan zijn concurrenten met een remweg die gemiddeld 0,9m korter is bij nieuwe banden en 2,8m korter is bij een profieldiepte van 2mm. 

Daarnaast belooft het nieuwe model van de Primacy-reeks ook een langere levensduur. In de tests die Dekra deed in opdracht van Michelin is de levensduur van de Primacy 4 gemiddeld 18.000 kilometer meer ten opzichte van de concurrerende autobanden. Michelin garandeert overigens ook optimale prestaties van de nieuwe band tot op de slijtindicator van 1,6 mm.

Waar is deze band verkrijgbaar?

De band Michelin Primacy 4 is nu reeds verkrijgbaar bij talloze gespecialiseerde verkooppunten.

Vergelijk de prijzen van de Michelin Primacy 4