Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - IAA Frankfurt 2017: Kinergy Eco2, de nieuwe zuinige band van Hankook voor compacte auto's
Center

Kinergy Eco2, de nieuwe zuinige band van Hankook

Nieuwe banden Gepubliceerd op 13-09-17 door Yannick O’Conor

Hankook presenteert de nieuwe Kinergy Eco2 brandstofbesparende band voor compacte auto’s tijdens het Internationale Autosalon van Frankfurt (IAA). Een nieuwe versie van de ecologische band met een nog lagere rolweerstand.

Kinergy_eco2_profil De Hankook Kinergy Eco2 is een ecologische band voor compacte auto's - Foto credits © : Hankook

Hankook hernieuwt de Kinergy reeks

Compacte en elektrische voertuigen staan tijdens het Internationale Autosalon van Frankfurt (IAA) volop in de schijnwerpers. Een ideale gelegenheid voor Hankook om de nieuwe Kinergy Eco2 voor te stellen: een ecologische band die in het komende voorjaar de K425 Eco zal vervangen. De nieuwe band is bestemd voor de nieuwe vervoersmiddelen zoals compacte, zelfrijdende en/of elektrische auto’s.

Een zuinige en comfortabele band met optimale veiligheid

Hoewel de Hankook Kinergy Eco2 de nadruk legt op dezelfde prestaties als zijn voorganger, heeft de Koreaanse fabrikant geprobeerd deze zo goed mogelijk te verbeteren. Het nieuwe ontwerp heeft een lagere rolweerstand, verhoogde grip en minder rolgeluid.

Een combinatie van de materialen reeds gebruikt in de laatste generatie banden en een nieuwe silica compound, verbetert de verdeling van de polymeren en de andere componenten over het rolvlak. Hierdoor biedt de Kinergy Eco2 volgens Hankook een betere grip, betere prestaties op natte wegen en een nog lagere rolweerstand. Het rolvlak van de band is trouwens nog steeds voorzien van de 3-kanaals groef om het water af te voeren en zo het risico op aquaplaning tegen te gaan.

Kinergy_eco2_structureFoto credits © : Hankook

De nieuwe band daarentegen, heeft wel een asymmetrisch profiel voor een groter contactvlak met het wegdek. Een nieuw kenmerk dat volgens de fabrikant de prestaties op droge wegen verbetert. Ook de zijwaartse en radiale stijfheid van de band werd verhoogd. Hankook kondigt zelfs een verbetering van de remprestaties op droge wegen aan met 4%. Een vooruitgang die mede mogelijk wordt gemaakt door de vorm van de stijve rolvlakblokken. De zijkwanten van deze blokken zijn schuin afgesneden waardoor het contactvlak vergroot tijdens het remmen.

Daarnaast kondigt de Koreaanse fabrikant een verbetering aan van de slijtweerstand met 4% en een aanzienlijke vermindering van het rolgeluid van de Kinergy Eco2 ten opzichte van zijn voorganger.

Beschikbaarheid

De band Hankook Kinergy Eco2 zal beschikbaar zijn in de lente van 2018 en verkrijgbaar zijn in 52 referenties voor de maten 13 t/m 16 inch.