Een praktische gids voor het kopen van de juiste banden - Welk bandenmerk kiezen?
Center

Welk bandenmerk kiezen?

Koop de juiste banden Julien T

Op de Nederlandse markt worden tegenwoordig meer dan 150 merken banden aangeboden, van uiteenlopende kwaliteit en tegen verschillende prijzen. Hieronder zetten wij uiteen wat u moet weten om banden te kopen zonder zich te vergissen.

1. De topmerken met uitzonderlijke prestaties: Michelin, Bridgestone, Continental, Goodyear, Pirelli, Dunlop

Dit zijn historische, internationaal vermaarde merken die hoogwaardige producten op de markt brengen. Alleen deze merken kunnen banden met gecombineerde hoogwaardige prestaties bieden. Ofwel banden die zowel korte remafstanden op droge en natte wegen, betrouwbaar rijgedrag op alle types wegen, een lange levensduur en  onberispelijk rijcomfort bieden maar tevens brandstofbesparingen mogelijk maken dankzij innovatieve groene banden.

De tip van rezulteo: een band van een topmerk is uiteraard duurder, maar biedt betere prestaties, is veiliger en heeft een langere levensduur. Uiteindelijk liggen de kosten per kilometer niet veel hoger als die van een budgetband.
 
> Meer informatie over door topmerken geboden prestaties.

2. De merken uit het middensegment: Avon, BFGoodrich, Falken, Firestone, Fulda, Hankook, Kleber, Uniroyal, Yokohama…

Zelfs al bieden deze kwaliteitsvolle producten, kunnen ze niet tippen aan de prestaties van de topmerken. Ze zijn vaak vermaard binnen een specifiek marktsegment: 4x4’s, sportauto’s , bedrijfswagens… Hun producten zijn over het algemeen op een bepaalde prestatie gericht wat helaas ten koste gaat van de overige prestaties.

De tip van rezulteo: Banden van merken uit het middensegment zijn minder multifunctioneel, u moet dus beter opletten bij de aanschaf ervan dan bij het kopen van topmerkbanden. Men moet voornamelijk controleren of de sterke punten overeenkomen met het type voertuig en de rijstijl van de bestuurder.
> Meer informatie over merken uit het middensegment.

3. Overige merken: Ambassador, Dayton, General Tire, GT Radial, Kingstar, Kormoran, Maxxis, Riken, Sumitomo, Tigar, Viking…

Deze marken bieden instapmodellen. De prijzen zijn uiterst aantrekkelijk maar de prestaties zijn beduidend lager dan die van de eerste en tweede categorie.

De tip van rezulteo: wees voorzichtig bij het aanschaffen van dit type banden. Raadpleeg altijd de informatiebladen over de prestaties (indien deze beschikbaar zijn). Enkele aangename verrassingen, maar tevens matige of zelfs gevaarlijke modellen.
> Meer informatie over budgetbanden.