Een praktische gids voor het kopen van de juiste banden - Banden wisselen op locatie in Nederland: thuis of op het werk
Center

Banden wisselen op locatie in Nederland: thuis of op het werk

Koop de juiste banden Alexandre Lenoir

Om banden te laten monteren of te demonteren denken veel autobezitters direct aan het maken van een afspraak bij een garage of bandenservicecenter. Vervolgens moet er met de reistijd en de wachttijd rekening gehouden worden. Relatief nieuw in Nederland is een alternatief dat autobezitters een flexibelere oplossing biedt: de montage van banden aan huis, of op het werk.

Binnenkant thuismontage service Als u uw auto niet naar de garage kunt brengen om uw banden te vervangen, komt de garage naar u toe - Foto credits © : fr.fotolia.com/rezulteo.com

Het vervangen van banden verliep tot recent via een garage of bandenspecialist. Na de auto op een brug geplaatst te hebben worden de wielen verwijderd. Vervolgens begint het demonteren, het plaatsen van de nieuwe banden en – indien nodig - het balanceren van uw wielen. Als laatste stap worden uw wielen terug op de auto gemonteerd. Dit is een goed geolied proces dat uiteindelijk vrij snel uitgevoerd kan worden. Nadeel: u moet uw auto komen brengen en wachten tot de werkzaamheden voltooid zijn.

Om u sneller van dienst te kunnen zijn, geven bekende bandenspecialisten zoals Euromaster of kleinere thuismontage-partners, u meer flexibiliteit met een in Nederland relatief nieuwe service: banden vervangen, thuis of op uw werk. U hoeft uw auto dus niet meer naar de garage te brengen; een mobiele montage-unit kan naar u toe komen. Deze unit bestaat uit een specifiek ingerichte bestelwagen met alle benodigde uitrustingen en producten voor de het vervangen van uw autobanden: uiteraard de door de klant bestelde banden, de pneumatische krikken om de auto te liften, de bandenlichters, de compressor en de onmisbare apparatuur voor het balanceren van uw wielen. Dit alles bij u voor de deur, of terwijl u aan het werk bent.

Voorafgaand aan de afspraak met de thuismonteur, volgt er voor u als klant een simpel proces dat begint op de website van deze aanbieder. Allereerst moet de door u gewenst montagelocatie overeen komen met het werkveld van de thuismontage service. Bestel vervolgens online de banden, maak een account aan en betaal direct online. Na het bevestigen van de bestelling wordt, zodra de banden beschikbaar zijn, via e-mail of telefoon een afspraak gemaakt om een locatie en een tijdstip vast te stellen voor de montage. Let op: de prijs van de thuismontageservice kan variëren, afhankelijk van het type velgen van uw auto. Over het algemeen kost deze service tussen de 15 en 20 euro per montage, plus natuurlijk de kosten van uw nieuwe autobanden.

Bandenmontage aan huisFoto credits © : rezulteo
Hoeveel tijd bent u kwijt wanneer u kiest voor montage op locatie? Over het algemeen moet u rekenen op een wachttijd van twee tot vijf dagen tussen het moment van bestelling en betaling van uw banden en de daadwerkelijke montage. Dit is afhankelijk van de aanbieder en het seizoen. Houd rekening met extra drukte rondom de bekende bandenwisselweken in het voor- en het najaar. Zodra de mobiele montage-unit ter plekke is, neemt het demonteren en hermonteren van een set banden circa een half uur in beslag. De kosten voor de werkzaamheden (demonteren, monteren, balanceren en eventuele rotatie van de banden) betaalt u tijdens het online kopen van de banden.

Deze service vereist uiteraard een parkeerplek en wat tijd, maar de montage aan huis levert desalniettemin een praktische en kostenbesparende oplossing op ten opzichte van een afspraak bij een garage of bandenservicecenter. Bovendien is het niet veel duurder dan het vervangen van banden in een bandencenter.

Geïnteresseerd in een tijdbesparende optie om uw banden te verwisselen? Koop uw banden online via Euromaster Nederland en selecteer de optie ‘mobiele montage (thuis of op het werk)’.