Evenementen georganiseerd door bandenfabrikanten - Pirelli P Zero: nieuwe gekleurde Formule 1 banden voor 2018
Center

Pirelli presenteert nieuwe gekleurde slick banden voor Formule 1 seizoen van 2018

Fabrikanten Gepubliceerd op 06-12-17 door Yannick O’Conor

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli is de exclusieve leveranciers voor de Formule 1 en heeft de banden voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Er zullen twee nieuwe types banden beschikbaar zijn in 2018.

Pirelli_AbuDhabi_F1 De nieuwe banden voor het Formule 1 seizoen van 2018 werden gepresenteerd tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen te Abu Dhabi - Foto credits © : FIA

Onthulling van twee nieuwe banden

Het F1 seizoen van 2017, waarin de Brit Lewis Hamilton in zijn Mercedes duidelijk de overhand had, loopt ten einde en dus presenteert Pirelli de nieuwe racebanden foor 2018. Twee nieuwe banden zullen worden geïntroduceerd: de ‘ultrazachte’ en ‘superharde’ banden. Hoewel de ‘superharde’ band een nieuwkomer is binnen het aanbod, heeft het in feite dezelfde eigenschappen als de voormalige ‘harde’ band. Na overleg met de diverse F1-teams en talloze ingenieurs, heeft de Italiaanse fabrikant besloten een ietwat zachtere band aan te bieden. De vijf slickbanden die in 2017 werden gepresenteerd, zijn dus nu verkrijgbaar in verschillende en zachtere versies.en zachtere versies. Daarnaast heeft Pirelli ook de Cinturato regenbanden van enkele nieuwe technologieën voorzien.

Een regenboog aan banden

Net als voor de andere racebanden en de banden voor personenwagens voorziet Pirelli deze nieuwe P Zero racebanden elk van een eigen kleur. De bandenfabrikant biedt dus een rijk kleurenpalet aan en heeft beslist de kleuren aan te passen.

De nieuwe ‘harde’ banden zijn vanaf nu blauw en de ‘superharde’ banden erven de oranje kleur. De ‘ultrasofte’ banden krijgen de kleur lichtroze. Pirelli kleurde overigens de banden al eens eerder in het roze om tijdens de Grand Prix van de VS in oktober 2017 aandacht te vragen voor de Pink Ribbon borstkankermaand. Het nieuwe kleurrijke seizoen gaat van start op 25 maart 2018 in Melbourne.

 Bekijk de video van de presentatie van de nieuwe Pirelli Formule 1 banden: