Evenementen georganiseerd door bandenfabrikanten - McLaren rust sportwagens uit met de Pirelli Winter Sottozero banden
Center

Pirelli en McLaren slaan handen in elkaar voor ontwerp winterwielen voor ‘Sport Series’ modellen

Fabrikanten Gepubliceerd op 06-12-17 door Yannick O’Conor

De 'Sport Series' modellen van de fabrikant McLaren zijn vanaf nu beschikbaar met winterwielen als optie. De set bestaat uit Pirelli winterbanden op aluminium velgen.

Pirelli_Mclaren De 'Sport Series' modellen van McLaren worden geleverd met twee Pirelli wielensets voor in de zomer en de winter - Foto credits © : McLaren

Een extra wielenset

Pirelli en McLaren werken opnieuw samen. Hoewel de Winter Sottozero Serie 3 reeds gehomologeerd en beschikbaar als eerste uitrusting van meerdere 'Sport Series' modellen, is deze band nu ook verkrijgbaar met de optionele extra wielenset voor de 540C, 570S, 570GT en 570S Spider.

Het doel van deze optie? Het gebruik van winterbanden stimuleren bij de liefhebbers van dit Britse merk. Wie een sportwagen van McLaren koopt zal dus worden gevraagd te kiezen tussen Pirelli zomer- of winterbanden als eerste uitrusting. Naargelang de gekozen bandenset, levert McLaren de complete wielen – met aluminium velgen – voorzien voor het andere seizoen. Deze monteerklare wielen zijn eenvoudig op te slaan en verhogen de levensduur van de banden.

“De juiste banden kiezen naargelang het seizoen en de wegcondities zou een prioriteit moeten zijn voor elke McLaren bestuurder die op een veilige manier van zijn voertuig wil genieten. We werken samen met onze bandenpartner, Pirelli, om een McLaren winterset te kunnen voorzien” verklaart Carl Whipp, directeur van de After-sales afdeling van McLaren Automotive. “Of winterbanden nou wel of niet verplicht zijn, het feit dat ze monteerklaar zijn en wachten op een tweede set banden, is een goede icentive voor de klanten om over te schakelen wanneer de winter aanbreekt.”

Deze wielen zullen beschikbaar zijn bij alle McLaren dealers in Europa en Noord-Amerika.

Pirelli_Sottozero_MCFoto credits © : McLaren