Evenementen georganiseerd door bandenfabrikanten - Goodyear en Dunlop integreren hun geluidsverminderende technologie in winterreeksen
Center

Goodyear en Dunlop integreren hun geluidsverminderende technologie in winterreeksen

Fabrikanten Gepubliceerd op 12-09-17 door Yannick O’Conor

De Goodyear-Dunlop groep kondigt aan sommige winterbanden te voorzien van de SoundComfort technologie (Amerikaanse fabrikant) en de Noise Shield technologie (Britse fabrikant). Deze technologieën dringen op aanzienlijke wijze het rolgeluid terug.

Goodyear_SoundComfort De SoundComfort technologie van Goodyear bestaat uit een laag schuim, aangebracht aan de binnenkant van de band. - Foto credits © : Goodyear

Goodyear SoundComfort en Dunlop Noise Shield nu ook voor de winterbanden

De SoundComfort technologie van Goodyear en Noise Shield van Dunlop: deze twee technologieën worden sinds 2014 gebruikt in de zomerbanden van de twee merken. De Brits-Amerikaanse groep heeft aangekondigd dat deze innovaties nu ook in de winterbanden van de twee fabrikanten geïntegreerd worden.

Stiller rijgedrag

Vier decibel minder in de auto, dat is wat de SoundComfort en Noise Shield technologieën beloven. Het aanbrengen van een polyurethaanschuim in de holle binnenruimte van de band dringt de luchtresonantie terug, zeggen Goodyear en Dunlop. Dit soort geluid wordt veroorzaakt door de structuur van het voertuig die de lucht in de band laat trillen. Dit schuim is licht genoeg om geen impact te hebben op de rolweerstand en vermindert externe rolgeluid met 11 decibel. Het halveert de geluidsoverlast voor de chauffeur.

Volgens Martijn de Jonge, Europees merkdirecteur van Goodyear en Dunlop, verhoogt deze nieuwe technologie de veiligheid op de weg. “We verbeteren het rijcomfort door stillere trajecten. De chauffeur kan zich zo beter op de weg concentreren en zo wordt het traject veiliger.”

De SoundComfort van Goodyear is beschikbaar op de UltraGrip Performance Gen-1 en de SUV versie van 16 t/m 20 inch. De Noise shield technologie van Dunlop is reeds beschikbaar voor 5 maten van de Winter Sport 5 in 17 en 18 inch.