Evenementen georganiseerd door bandenfabrikanten - Continental, leverancier voor de Tour de France tot 2022
Center

Continental wordt partner van Tour de France voor 5 komende jaren

Fabrikanten Gepubliceerd op 14-12-17 door Yannick O’Conor

Continental kondigt aan dat het de officiële partner wordt van de Tour de France. Het partnerschap gaat van start met de editie van 2018 en zal vijf jaar duren.

Continental_Tour_de_France De leden van het uitvoerende comité van Continental hebben samen met de algemeen directeur van de Tour de France, Christian Prudhomme (tweede van rechts), een samenwerking van 5 jaar aangekondigd. - Foto credits © : Continental

Continental banden onder de fietsen en auto's van de Tour

De komende vijf jaar zullen Continental en Amaury Sport Organisation (ASO) slaan de handen ineen voor de Tour de France. Zo zet de Duitse bandenfabrikant zijn technologie en expertise ten dienste van de Ronde van Frankrijk tot in 2022. Concreet betekent dit dat de officiële voertuigen van de ASO-vloot zullen worden uitgerust met UHP-banden (ultra high performance) die gebruik maken van de laatste innovaties van Continental.

Voor deze samenwerkingen wordt beroep gedaan op meerder afdelingen van de bandenfabrikant, waaronder de afdelingen Personenwagens en TwoWheels (tweewielers). "Dit is een uiterst belangrijke stap binnen de geschiedenis van Continental omdat we met de gebundelde expertise van onze twee afdelingen de begeleiding van de Tour de France naar een hoger plan kunnen tillen", verklaart Nikolai Setzer, lid van het uitvoerend comité van Continental AG. “Deze overeenkomst stelt ons in staat de veiligheid van de voertuigen en fietsen nog verder te ontwikkelen”, voegt Thomas Falke toe, manager van het “TwoWheels” team van Continental.

Continental binnen de wielersport: een geschiedenis gebaseerd op prestaties

Hoewel de Duitse fabrikant nu pas een partner van de Tour de France wordt, levert het al jaren fietsbanden voor wielrenners. Continental rust talloze wielerploegen uit waaronder “AG2R La Mondiale”, “Movistar” en het “Team Sky” met de viervoudige tourwinnaar Chris Froome. In 2017 reden er 9 professionele wielerploegen met Continental banden.