De montage van de originele banden op een voertuig - Hankook Ventus S1 evo2 met Sound Absorber technologie voor nieuwe Opel Insignia
Center

Hankook Ventus S1 evo2 met Sound Absorber technologie voor nieuwe Opel Insignia

Eerste montage Gepubliceerd op 21-09-17 door Yannick O’Conor

Hankook maakt bekend dat de Ventus S1 evo2 gebruikt zal worden als eerste uitrusting voor de Opel Insignia. Deze band is voorzien van de geluidsreducerende technologie ‘Sound Absorber’.

Opel_Insignia_Hankook Sommige modellen van de nieuwe Opel Insignia worden voor de eerste uitrusting voorzien van de Hankook Ventus S1 evo2 banden. - Foto credits © : Opel

Aangepast aan de stijl van de nieuwe Insignia

Om ‘Grand Sport’ en ‘Sport Tourer’ van de 2e generatie van de populaire sedan uit te rusten, deed Opel beroep op de Zuid-Koreaanse fabrikant. Deze Insignia modellen van 2017 zullen op de ultra high performance Hankook Ventus S1 Evo2 banden rijden in de maat 245/45 R18 96W.

Hankook werkte nauw samen met Opel om een band te leveren die aan de eisen van dit nieuwe voertuig voldoet. De Insignia van de Duitse fabrikant, die deze zomer trouwens werd opgekocht door de PSA groep, heeft een vermogen tot op 260 pk (naargelang het model). Banden met een sportief profiel waren dus een vereiste. 

Hankook_Ventus_S1_evo2Foto credits © : Hankook

De silica compound van de band zorgt voor een verlaagde rolweerstand en de band maakt tevens gebruik van een technologie de het contact met de weg verbetert. Het blokontwerp is geïnspireerd op de DTM (“Deutsche Tourenwagen Masters”, Duits toerwagen kampioenschap). In combinatie met de indeling van de buitenste groeven garandeert dit grip gedurende de hele levensduur van de band, zowel op natte als droge wegen.

De Sound Absorber technologie

Ook de geluidsreducerende ‘Sound Absorber’ technologie van Hankook is in de band verwerkt. Deze technologie houdt in dat er een laag polyurethaanschuim aan de binnenzijde van de band wordt aangebracht. Hierdoor wordt het luchtvolume dat voelbare trillingen veroorzaakt in de auto vermindert.