De montage van de originele banden op een voertuig - De Pirelli P Zero als eerste uitrusting onder de nieuwe Hyundai i30 N
Center

De Pirelli P Zero standaard onder de nieuwe Hyundai i30 N

Eerste montage Gepubliceerd op 06-10-17 door Yannick O'Conor

Pirelli ontwikkelt een specifieke P Zero band voor de standaard uitrusting van de Hyundai i30 N. Deze zal bij de lancering van de auto aan het einde van dit jaar beschikbaar zijn in één maat.

Pirelli P Zero Hyundai i30N De Pirelli P Zero zal beschikbaar zijn als eerste uitrusting onder de compacte sportauto Hyundai i30 N - Foto credits © : Pirelli

Een band voor de compacte sportauto van Hyundai

“The Perfect Fit”. Deze woorden vatten de strategie van Pirelli samen op het gebied van eerste uitrustingen: een oplossing op maat voorzien. Net als voor het i20 model, zal de Italiaanse bandenfabrikant voor de i30 N een P Zero band ontwerpen die perfect aansluit op vereisten van Hyundai. 

Met de 275 pk 2.0-liter turbomotor van de i30 N probeert de Koreaanse autofabrikant een plaatsje te veroveren op de markt voor compacte sportauto’s. Deze categorie auto’s heeft betrouwbare en prestatievolle banden nodig. Daarom dus dat Hyundai Pirelli heeft gevraagd om een speciale versie van de P Zero te ontwikkelen die perfect geschikt is de gloednieuwe i30 N die eind 2017 op de markt komt. Er werden talloze tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de band duurzame prestaties zal leveren onder deze auto en geschikt zal zijn voor zowel dagelijkse ritten als trackdays.

Pirelli P Zero HyundaiFoto credits © : Pirelli
Om de homologatie van de Koreaanse fabrikant te bevestigen, zal het Pirelli P Zero model voor de Huyndai i30 N voorzien zijn van een “HN” markering op de zijwand. De band zal beschikbaar zijn in de maat 235/35 R19. De Pirelli P Zero is trouwens zeer geapprecieerd omwille van het sportieve karakter en beschikt reeds over tal van andere homologaties.

De 'Perfect Fit' strategie van Pirelli bestaat uit het ontwikkelen van specifieke banden voor elk model voertuig. De Italiaanse fabrikant heeft tijdens het internationale autosalon van Frankfurt aangekondigd dat het in de maand augustus alleen al de eerste uitrusting van 110 nieuwe auto's verzorgd heeft.