De montage van de originele banden op een voertuig - Nokian WR D4 als eerste uitrusting onder de BMW X1
Center

De Nokian winterbanden als eerste uitrusting onder de BMW X1

Eerste montage Gepubliceerd op 11-01-18 door Yannick O'Conor

De winterband Nokian WR D4 is beschikbaar als eerste uitrusting op de sportwagen BMW X1 in één maat.

Nokian_Tyres_WR_D4_BMW_X1 De BMW X1 kan bij de eerste uitrusting voorzien worden van de Nokian WR D4 banden - Foto credits © : Nokian

Nokian tilt zijn strategie voor de eerste uitrusting naar een hoger plan

Hoewel Nokian een toonaangevende plaats bezet op de vervangingsmarkt, wil de Finse fabrikant zich nu tevens actief inzetten op het gebied van de eerste uitrustingen. De ingenieurs van het merk hebben dan ook samengewerkt met de BMW groep om een winterband te ontwikkelen die geschikt is voor SAV (Sports Activity Vehicule) wagens. De prestaties van deze voertuigen zijn gericht op rijplezier en handling en vereisen banden die zich aan een vlotte rijstijl kunnen aanpassen. De Nokian WR D4 werd specifiek ontwikkeld en getest voor de BMW X1 en zal voor dit voertuig beschikbaar zijn in de maat 225/55 R17 97H.

Nokian_Tyres_WR_D4Foto credits © : Nokian

Deze winterband is vermaard om de uitstekende grip bij "Centraal-Europees" weer, en kwam goed uit de bus tijdens onze tests. De samenwerking tussen BMW en de Finse fabrikant is dus niet toevallig. Nokian heeft een uitstekende reputatie op het gebied van extra stevige winterbanden en wil zijn aanbod uitbreiden naar landen met milder winterweer waarbij de uitmuntende veiligheid van de banden uiteraard voorop blijft staan. De band Nokian WR D4 heeft dan ook de homologatie van BMW verkregen.