De montage van de originele banden op een voertuig - P Zero: Pirelli banden voor de nieuwe Aston Martin Vantage
Center

De Aston Martin Vantage zal op Pirelli P Zero banden rijden

Eerste montage Gepubliceerd op 13-12-17

De nieuwe Aston Martin Vantage die het komende voorjaar zal uitkomen, zal uitsluitend worden uitgerust met gehomologeerde Pirelli P Zero banden.

Pirelli Pzero Aston Martin Vantage De nieuwe Aston Martin Vantage zal uitsluitend op Pirelli P Zero banden rijden - Foto credits © : Pirelli

Een P Zero band om de prestaties van de Vantage te temmen

De gloednieuwe Aston Martin Vantage is een mix tussen de chique DB10 en de sportieve Vulcan en heeft dus een uitmuntende reputatie hoog te houden. Met de 4,0 liter V8-motor van Mercedes is dit nieuwe staaltje meesterwerk van de Britse fabrikant in staat om in 3,5 seconden 100 km/uur te bereiken en het heeft een topsnelheid van 314 km/uur. Deze verregaande sportieve prestaties vereisen dan ook hoogwaardige banden. Zo koos Aston Martin voor de Pirelli P Zero

Zoals de “Perfect Fit” strategie van Pirelli voorschrijft, werkten de ingenieurs van de Italiaanse bandenfabrikant samen met het automerk om P Zero banden op maat te ontwikkelen. Om het karakter van de auto te behouden wil Pirelli banden leveren die de sportsensaties overdragen op de personen achter het stuur. Volgens Aston Martin zijn ze hier volledig in geslaagd en het merk prijst de bandenfabrikant voor het ontwerp van de P Zero. Deze band krijgt het AM-logo op de zijwand om de homologatie van de Britse autofabrikant aan te tonen.

Het is niet de eerste keer dat de twee groepen samenwerken. Pirelli heeft reeds de Vanquish en V12 Vantage S modellen met P Zero banden op maat uitgerust. De legendarische DB5 van James Bond is dan weer verkrijgbaar met Cinturato banden. Aston Martin zal het komende seizoen zijn debuut maken binnen de Formule 1 met het Red Bull Racing team. Ook hiervoor kan het weer samenwerken met Pirelli daar het bandenmerk de exclusieve leverancier voor de F1 is.

Aston Martin Vantage PirelliFoto credits © : Pirelli